null

TROPISCHE ROOTS

null

Gezonde leef-en werkomgeving

De bloeiende Anthuriums zorgen niet alleen voor sfeer en aankleding van jouw huiskamer, ze zorgen ook voor een gezondere omgeving! Anthuriums in huis of kantoor zetten CO2 om in zuurstof. De tropische kamerplant zuivert op een natuurlijke manier de lucht en zorgen zo voor een goed (binnen)klimaat, doordat ze continu de luchtvochtigheid verbeteren. Veredelaar Anthura zet op de website Airthurium alle positieve effecten voor de gezondheid op een rij.
leaf-parrot
lex+fred-blad
null

tropische ontdekking

De Anthurium is oorspronkelijk afkomstig uit de tropische regenwouden van Colombia en Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië. Daar groeit de plant met weinig wortels in en op bomen en haalt hier haar voedsel uit. Het eerste soort Anthurium werd ontdekt door de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer en hij vernoemde  de plant naar zichzelf, Anthurium scherzerianum. Het tweede soort werd ontdekt door Eduard Francois Andre tijdens een expeditie door het Andesgebergte. Ook hij vernoemde de plant naar zichzelf, Anthurium andreanum. In 1857 emigreerde de plant mee naar Europa en inmiddels zijn er ruim 600 Anthurium soorten!
null

Exotische schoonheid

Anthurium (ook wel Flamingo plant genoemd) heeft alles wat je van een tropische plant kunt verwachten; kleurrijke bloemen, mooi glanzend blad en een zeer lange bloeitijd. Als we kijken naar de symboliek, staat Anthurium voor exotische schoonheid. Haar naam is namelijk afgeleid van de Griekse woorden ‘anthos’ (bloei) en ‘oura’ (staart). Een duidelijke verwijzing naar de bloeiende kolf!

Met Anthuriums van Amazone Plants
haal je een stukje amazone in huis.

leaf-top
leaf-bottom
Witte anthurium
null
De oorsprong van de naam Amazone Plants lijkt misschien voor de hand liggend, maar heeft in feite een dubbele betekenis. Niet alleen de Anthurium komt uit het regenwoud van Zuid-Amerika, ook de amazonepapegaai vindt hier haar oorsprong. De diepgroene amazonepapegaai gaf ooit de inspiratie voor de naam van de kwekerij en vervult een glansrol in het huidige logo!