null

VERZORGING

null

Een beetje liefde en aandacht...

Anthurium is de ideale kamerplant: erg makkelijk in de verzorging en zij heeft weinig nodig om lang mooi te blijven. Toch kun je een aantal dingen doen om de plant zo lang mogelijk mooi te houden:
spirit

Warmte en licht

In het Amazonegebied groeit de Anthurium goed in voldoende licht (maar geen felle zon) en staat er altijd lekker warm, met een hoge vochtigheidsgraad. Zo staat zij in uw huiskamer ook het liefst! Als echte warmteliefhebber, houdt de Anthurium van een temperatuur tussen de 20 en 22°C en liever niet onder de 16°C.

plek

Houd de Anthurium uit de buurt van tocht en zet haar liever niet te dicht bij een warmtebron, zoals een hete radiator. Omdat de Anthurium het liefst een hoge luchtvochtigheid heeft, is de badkamer ook een uitstekende plek!

water

In de winter kun je de Anthurium het beste één keer per week water geven. In de zomerperiode mag dit wat vaker, zo’n twee keer per week. Wil je de plant extra verwennen? Besproei haar dan af en toe met een plantenspuit, dan waant ze zich weer even in de tropen!
null

Gezonde leefomgeving

Het grootste voordeel van de Anthurium is dat ze zo lang mooi in bloei kan blijven, zeker in vergelijking met andere bloeiende planten. Daarnaast zuivert ze de lucht en zorgt hierdoor voor een gezondere leefomgeving. Anthuriums zorgen ook voor een toename in concentratie- en leervermogen, omdat de planten koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Ook verhoogt ze de luchtvochtigheid in een ruimte, waardoor je minder last hebt van droge huid, ogen en lippen! Maar er zijn nog meer voordelen! Op de website Airthurium lees je alle positieve gezondheidseffecten die Anthurium biedt.
Witte anthurium