null

OVER AMAZONE PLANTS

null
Amazone Plants is in 2010 opgericht door Fred van Zijl en Lex Scheffers. Ondernemers in hart en nieren die het vooral belangrijk vinden plezier te hebben in wat zij doen. Hun jarenlange teeltervaring werd gebundeld en samen kozen zij ervoor om Anthuriums te gaan kweken. Hiervoor werd een voormalig chrysanten kwekerij aangekocht en verbouwd. Het ingenieuze teeltsysteem kon goed toegepast worden in de potplanten. De eerste jaren leverde Amazone Plants Anthuriums in 17 cm pot, inmiddels ook in 9, 12 en 14 cm!
Lex en Fred van Amazone Plants
lex+fred-blad
null

FLINKE UITBREIDING

In 2019 wordt de naastgelegen tomatenkwekerij eveneens omgebouwd tot innovatieve en duurzame Anthuriumkwekerij. De totale bedrijfsoppervlakte is 58.000 M2. Ook wordt hiermee het assortiment uitgebreid met de potmaten 9, 12 en 14cm. De kwekerij gaat in één keer van zeven naar achttien rassen dat maakt Amazone hét adres voor de Anthurium!
null

TEELT

In het moderne bedrijf combineren Fred en Lex hun jarenlange ervaring met een uitgebreid netwerk in de markt. De kassen van Amazone Plants bevinden zich op een steenworp afstand van de bloemenveiling in Naaldwijk en zijn uitgerust met een mobiel transport-en afleversysteem. De teeltmethode met teeltgoten in roltafels en het bijbehorende watergeefsysteem is vrij uniek in de sierteelt. De nevelinstallatie zorgt voor een optimaal klimaat in de zomermaanden en dankzij de assimilatiebelichting kunnen ook in de wintermaanden mooie Anthuriums worden geleverd.
leaf-top
leaf-bottom
null

Duurzaam in hart en nieren

Milieuvriendelijkheid is verankerd in de bedrijfsvisie van Amazone Plants. Zo zorgt het slimme teeltsysteem ervoor dat de omstandigheden gedurende het hele jaar optimaal zijn. Daarbij wordt biologische bestrijding ingezet, het gietwater 100% ontsmet en hergebruikt en wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van energie (gas en elektra). Amazone Plants is namelijk aangesloten bij het project Aardwarmte Vogelaer, één van de meest duurzame energiebronnen waarbij een enorme CO2-besparing wordt gerealiseerd. Voor het verwarmen van de kassen wordt grotendeels gebruik gemaakt van duurzame aardwarmte en het gasverbruik is tot een minimum beperkt.

Ook hergebruikt Amazone Plants CO2 die via het OCAP-netwerk vanuit de Rotterdamse industrie wordt verkregen. Deze CO2 wordt als belangrijke voedingsstof voor de planten gebruikt. Hierdoor groeien de Anthuriums mooier en sneller en wordt er bovendien veel onnodige CO2-uitstoot voorkomen!

wat-is-geothermie